Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biologibiblioteket

Här hittar du information om Biologibibliotekets öppettider, adress och kontaktuppgifter.

Byggnad med mycket växtlighet runt omkring. Foto: Helena Bergqvist.

Öppettider under terminstid

Måndag till fredag klockan 9.00–16.00.

Allhelgonaafton
5:e november: 09.00–13.00

Meröppettider

Som anställd vid biologiska institutionen och Centrum för miljö- och klimatvetenskap har du tillgång till biblioteket alla dagar, dygnet runt, med ditt LU-kort. Det finns en utlåningsstation där du själv kan låna bibliotekets böcker under obemannad tid. Det går även att lämna tillbaka böcker under denna tid.

Läs om LU-kortet – lukortet.lu.se

Antal studieplatser med anledning av covid-19

På Biologibiblioteket finns 4 studieplatser.

Kontakt och adress

Telefon: 046-222 38 12
E-post: biologibiblioteket [at] science [dot] lu [dot] se
Besöksadress: Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund
Postadress: Sölvegatan 37, 223 62 Lund
Internpost: Hämtställe 50

Se biblioteket på karta i Google Maps

Kontaktuppgifter till våra bibliotekarier

Om biblioteket

Biologibiblioteket ger service till studenter, lärare, forskare och övriga anställda vid biologiska institutionen och Centrum för miljö- och klimatvetenskap. Biblioteket är även öppet för låntagare från allmänheten som behöver information och litteratur inom de biologiska ämnesområdena.

Biologibiblioteket har litteratur inom biologins alla områden och inom miljövetenskap. Genom biblioteket får du tillgång till tryckta och digitala böcker, tidskrifter och databaser. Hos oss kan du få hjälp med exempelvis informationssökning, referenshantering och frågor som rör vetenskaplig publicering.

På biblioteket finns tysta läsplatser såväl som grupparbetsplatser.