Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hantera studentuppsatser

Alla studentuppsatser vid Lunds universitet ska registreras i databasen LUP Student Papers. Databasen omfattar ett registrerings- och uppladdningsverktyg samt en söktjänst.

Studenter vid Lunds universitet kan själva ladda upp sina uppsatser och göra dem tillgängliga i LUP Student Papers. När institutionen har godkänt uppsatsen lägger studenten in slutversionen. Denna skickas sedan till granskning och därefter publicering. På naturvetenskapliga fakultetens institutioner skiljer det sig åt vem som gör registrering, granskning och publicering av uppsatser.

När uppsatserna har publicerats i LUP Student Papers blir de också synliga i den nationella uppsatsdatabasen Uppsök, som är en del av LIBRIS.

Din roll som lärare

Om du har rollen "teacher" i LUP Student Papers ska du kontrollera att det är rätt version av uppsatsen som är uppladdad och sedan skicka vidare den i kedjan så att den blir granskad och publicerad. Du kan läsa mer om hur detta går till i manualen för lärare och i beskrivningen av arbetsflödet för LUP Student Papers.

Upptäck fusk och plagiering

Alla lärare vid universitetet kan använda verktyget "Ouriginal" (tidigare känt som Urkund) för att kontrollera studentarbeten och upptäcka plagiering.

Läs mer om verktyget "Ouriginal" (tidigare Urkund) – lub.lu.se