Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Naturvetenskapliga biblioteket ger dig tillgång till databaser, böcker, e-böcker samt artiklar från e-tidskrifter och tryckta tidskrifter. Det mesta av materialet är tillgängligt online och går även att komma åt utanför campus om du är student eller anställt vid universitetet.

Bibliotekskatalogen LUBcat

I bibliotekskatalogen LUBcat hittar du kurslitteratur, böcker, e-böcker, avhandlingar och tidskrifter. Här hanterar du också dina lån och beställningar.

Bibliotekskatalogen LUBcat

Söktjänsten LUBsearch

LUBsearch är en söktjänst för bibliotekens e-tidskrifter, databaser, uppslagsverk samt ordböcker och andra e-böcker.

Söktjänsten LUBsearch

Sökvägar för olika typer av material

Letar du efter en viss typ av material, så som böcker, artiklar eller avhandlingar? Välj den materialtyp du är ute efter i listan nedan och läs mer om hur du går tillväga. Oavsett vad du letar efter är det bra att tänka på vilken sökväg du ska välja.