Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Böcker

Bokuppslag. Foto.

Tryckta böcker

I både bibliotekskatalogen LUBcat och i söktjänsten LUBsearch kan du söka efter böcker och annat tryckt material som finns på biblioteken vid Lunds universitet.

Om du inte hittar det du söker i LUBcat eller LUBsearch kan du söka i den nationella bibliotekskatalogen, LIBRIS. Där ser du om boken finns tillgänglig på något annat högskole- eller forskningsbibliotek i Sverige. Finns boken tillgänglig kan du beställa den via fjärrlån.

E-böcker

E-böcker kan du läsa online eller ladda ner till din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Om du är utanför campus behöver du logga in med användarnamn och lösenord kopplat till studentkonto/Lucat-identitet för att kunna låna och läsa e-böcker. Du kan söka efter e-böcker i LUBcat eller i LUBsearch. Notera att det kan variera hur mycket du får skriva ut från en e-bok.

Guide till allmän information om e-böcker och e-resurser – lub.lu.se

Guide till förlag och rättigheter för e-böckers användning – lub.lu.se

Universitetsbibliotekets samling av svenska trycksaker

Universitetsbiblioteket är ett pliktleveransbibliotek och ska, vid sidan om Kungliga biblioteket, bevara allt svenskt tryck för framtiden. Därför kan du hitta och beställa fram nästan allt tryckt material som utgivits i Sverige sedan slutet av 1600-talet. Det mesta finns inlagt i LUBcat, men äldre tryck (från år 1957 och bakåt) finns också i söktjänsten Katalog -1957. Använd Katalog -1957 om du inte hittar det du söker i LUBcat.

Katalog -1957, äldre svensk litteratur vid Universitetsbiblioteket – ub.lu.se

Få hjälp med inköp

Naturvetenskapliga biblioteket hjälper gärna till med bokinköp. Du som är forskare eller doktorand kan få hjälp med bokinköp till din forskning, medan du som är lärare kan få hjälp med inköp av kurslitteratur.

Få hjälp med bokinköp till din forskning

Få hjälp med inköp av kurslitteratur till din undervisning