Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Artiklar och tidskrifter

För att söka efter artiklar och tidskrifter kan du använda dig av flera olika tjänster, där du hittar materialet i fulltext eller får en referens till en artikel i en tryckt tidskrift.

Artiklar

Du kan söka efter vetenskapliga artiklar i exempelvis LUBsearch, Web of Science eller Google Scholar.

Vill du ha förslag på andra sökverktyg inom ditt ämnesområde, eller se listan med alla databaser som finns tillgängliga på biblioteken vid Lunds universitet, så hittar du dessa på vår databassida.

Naturvetenskapliga bibliotekets databaser  

Elektroniska tidskrifter

Om du letar efter en specifik tidskrift kan du söka i bibliotekskatalogen LUBcat för att få en länk till tidskriftens webbplats. Du kan också hitta de elektroniska tidskrifterna i sökverktyget ePublications som är en del av LUBsearch.

Tryckta tidskrifter

I bibliotekskatalogen LUBcat hittar du tryckta tidskrifter (ej enskilda artiklar) som finns tillgängliga vid Lunds universitets samtliga bibliotek. I LUBcat hittar du även information om var tidskrifterna finns. På Naturvetenskapliga biblioteket finns de tryckta tidskrifterna i öppna hyllor och i magasin. De flesta tidskrifter får endast läsas på plats i biblioteket.

Sök tidskrifter i LUBcat

Beställ tryckta artiklar via Lubito

Artiklar ur tryckta tidskrifter som finns i Universitetsbibliotekets magasin kan du beställa via Lubito. Sök fram tidskriften i Lubito och fyll i beställningsformuläret så skickas artikeln som PDF till din e-postadress.

Sök tidskrifter i Lubito

Beställ artiklar via fjärrlån

Saknas artikeln du behöver vid Lunds universitets bibliotek kan du göra en fjärrlånebeställning. Då beställer vi den till dig från ett annat bibliotek.

Läs om fjärrlån

Naturvetenskapliga bibliotekets tidskriftslistor

Nedan hittar du länkar till Naturvetenskapliga bibliotekets tidskriftslistor. I listorna kan du se vilka tidskrifter som finns tillgängliga samt få information om hur du gör för att läsa eller beställa artiklar från tidskrifterna.

Detaljerad information och förklaring av tidskriftslistorna

Tryckta tidskrifter

Naturvetenskapliga bibliotekets samtliga titlar på tryckta tidskrifter hittar du i respektive ämnesbiblioteks tidskriftslista. De flesta tidskrifterna lånas inte ut, utan du får läsa, kopiera eller skanna dem på plats i biblioteket. Flera av bibliotekets tryckta tidskrifter kan du även hitta i bibliotekskatalogerna LUBcat och LIBRIS.

Elektroniska tidskrifter

I tidskriftslistorna hittar du länkar till ett urval av elektroniska tidskrifter som ämnesbiblioteken prenumererar på. För att få tillgång till tidskrifterna behöver du logga in med användarnamn och lösenord kopplat till ditt studentkonto eller din Lucat-identitet.

De flesta av våra elektroniska tidskrifter kan du även hitta i ePublications, LUBsearch och LUBcat.

Tidskriftslistorna innehåller även en del open access-tidskrifter som vi anser vara av intresse. Till dessa tidskrifter krävs ingen inloggning.

Särskilda uttryck som förekommer i tidskriftslistorna

  • Holdings” beskriver vilka år av tidskriften som finns i pappersform på biblioteket.
  • Closed stack” betyder att tidskriften står i bibliotekets magasin. Berätta för oss vilka tidskrifter du vill ha fram så hämtar vi dem till dig.
  • I listorna finns information inom hakparentes [ ]. Denna information riktar sig enbart till bibliotekspersonal.

Beställ artiklar via Lubito

Artiklar ur tryckta tidskrifter som finns i Universitetsbibliotekets magasin kan du beställa via Lubito. I tidskriftslistorna hittar du direktlänkar till tidskrifterna i Lubito. Du kan också söka fram tidskrifter i Lubito.

Sök tidskrifter i Lubito

Om du hittar en bruten länk

Hittar du en bruten länk i tidskriftslistorna är vi tacksamma om du meddelar webbplatsansvarig Ulrika Björklund (ulrika [dot] bjorklund [at] science [dot] lu [dot] se) så att vi kan åtgärda felet.