Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kurslitteratur

Inköpsansvariga

I biblioteket ska all aktuell kurslitteratur finnas tillgänglig, antingen som referensexemplar eller utlåningsbara exemplar. Kontakta inköpsansvariga när du gör förändringar i litteraturlistan. De inköpsansvariga är:

  • Astronomi: Eva Jurlander (eva [at] astro [dot] lu [dot] se)
  • Biologi: Frida Rosengren (frida [dot] rosengren [at] science [dot] lu [dot] se)
  • Fysik: Annika Nilsson (annika [dot] nilsson [at] science [dot] lu [dot] se)
  • Geologi samt naturgeografi och ekosystemvetenskap: Ulrika Björklund (ulrika [dot] bjorklund [at] science [dot] lu [dot] se)
  • Kemi: Cajsa Andersson (cajsa [dot] andersson [at] science [dot] lu [dot] se)
  • Miljövetenskap: Anja Ödman (anja [dot] odman [at] science [dot] lu [dot] se)

Länka rätt till elektronisk kurslitteratur

När du länkar till elektronisk kurslitteratur i e-post, på webben eller i lärplattformen Canvas är det viktigt att du utformar länken på rätt sätt. För att e-resursen ska vara tillgänglig för studenter eller anställda som befinner sig utanför campus behöver du lägga till följande text före webbadressen till resursen: http://ludwig.lub.lu.se/login?url=

En korrekt utformad webbadress kan då se ut så här:

http://ludwig.lub.lu.se/login?url=https://onlinelibrary.wiley.com/doi/book/10.1002/9781118652541