Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studentuppsatser

Söker du inspiration till din uppsats och är nyfiken på vad andra skrivit om inom ditt ämne? Då finns det två databaser med studentuppsatser som du kan söka i.

Uppsatser vid Lunds universitet

Studentuppsatser som producerats vid Lunds universitet samlas i databasen LUP Student Papers. Här finns studentuppsatser från år 2000 och framåt. I de flesta fall är materialet även tillgängligt i fulltextdokument som du kan ladda ner.

Vill du söka fram uppsatser inom ditt ämne kan du klicka på fliken "Departments" i databasen och sedan välja din institution i listan.

Sök studentuppsatser i databasen LUP Student Papers

Uppsatser vid andra svenska lärosäten

Databasen LUP Student Papers ingår i den nationella söktjänsten för examensarbeten, Uppsök. Där hittar du examensarbeten och uppsatser i fulltext från svenska universitet och högskolor. Uppsök är en del av den svenska nationella bibliotekskatalogen, LIBRIS.

Sök studentuppsatser i databasen Uppsök