Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om biblioteket

Naturvetenskapliga biblioteket är ett fakultetsbibliotek som är till för dig som studerar eller forskar vid de institutioner som ingår i naturvetenskapliga fakulteten, inklusive de institutioner som är gemensamma med Lunds tekniska högskola (LTH). Biblioteket är också öppet för allmänheten.

Fem ämnesbibliotek

Naturvetenskapliga biblioteket består av fem ämnesbibliotek:

Vi ingår i nätverket Biblioteken vid Lunds Universitet.

Lunds universitets bibliotek – lub.lu.se

Service på Naturvetenskapliga biblioteket

Biblioteket ger dig tillgång till bland annat böcker och tidskrifter i både tryckt och elektroniskt format, databaser och referenslitteratur. Till ditt förfogande finns även läsplatser, grupprum, utskrifts- och skanningsmöjligheter.

På biblioteket får du personlig service och stöd i dina studier, din undervisning och din forskning. Våra bibliotekarier är experter på att söka fram vetenskaplig information och hjälper dig gärna med detta.

I nära samarbete med kursansvariga lärare undervisar bibliotekarierna i informationssökning samt handleder dig som är student i bland annat källkritik och akademisk hederlighet. Särskild service ger vi dig med lässvårigheter.

Trådlöst nätverk

Som student eller anställd kan du koppla upp dig på det trådlösa nätverk Eduroam, som är gemensamt för många lärosäten i världen. Om du varken är student eller anställd kan du ansluta till det trådlösa nätverket LU Guest.

Trådlöst nät via Eduroam – lu.se

Bibliotekschef

Porträtt. Foto: Helena Bergqvist.

Kristina Holmin Verdozzi
Telefon: 046-222 33 19
Mobil: 070-259 63 77
E-post: kristina [dot] holmin_verdozzi [at] science [dot] lu [dot] se