Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Avhandlingar från Lunds universitet

Avhandlingar och annan forskningsoutput skrivna av personer knutna till Lunds universitet finns samlade i Lunds universitets forskningsportal. Här hittar du förutom avhandlingar, även referenser till tidskriftsartiklar, konferensbidrag, rapporter, med mera. I många fall finns materialet fritt tillgängligt att ladda ner i fulltext.

Sök i Lunds universitets forskningsportal

Avhandlingar från andra svenska lärosäten

Avhandlingar från universitet och högskolor i Sverige finns samlade i databasen SwePub. Om det saknas fulltext kan du göra en beställning i bibliotekskatalogen LUBcat då Universitetsbiblioteket får alla svenska avhandlingar som pliktexemplar.

Sök i SwePub

Sök i LUBcat

Avhandlingar från internationella lärosäten

I databasen ProQuest Dissertations & Theses A&I kan du söka bland sammandrag (abstract) av avhandlingar från olika delar av världen. Databasen är dock inte heltäckande.

Sök i ProQuest Dissertations & Theses A&I