Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Som student eller anställd vid naturvetenskapliga fakulteten kan du endast göra fjärrlån om det material du behöver för dina studier eller din forskning inte finns vid något av Lunds universitets bibliotek. När du gör ett fjärrlån beställs materialet från ett annat bibliotek.

Innan du beställer fjärrlån

Innan du gör ett fjärrlån behöver du kontrollera om boken eller artikeln går att få tag på vid Lunds universitets bibliotek. Hittar du materialet så lånar eller beställer du det istället för att gå vidare med ett fjärrlån.

Du kan söka efter böcker i bibliotekskatalogen LUBcat eller i söktjänsten LUBsearch.

Du kan söka efter tidskrifter i bibliotekskatalogen LUBcat eller i söktjänsten ePublications. Artiklar som publicerats i tryckta tidskrifter som finns på Universitetsbiblioteket hittar du via tjänsten Lubito. I Lubito kan du söka fram tidskriften och sedan fylla i ett beställningsformulär, så skickas artikeln som PDF till din e-postadress inom tre dagar.

Beställ böcker och artiklar via fjärrlån

Du beställer böcker och artiklar via fjärrlån genom att klicka på länken nedan och logga in med användarnamn och lösenord kopplat till studentkonto/Lucat-identitet. Första gången du loggar in behöver du registrera dina uppgifter innan du kan gå vidare med fjärrlånebeställningen.

Beställ böcker och artiklar via fjärrlån – basill.lub.lu.se

Leveranstid

Hur lång tid det tar att få boken eller artikeln du beställt beror på tillgång och varifrån materialet skickas. Du bör räkna med minst en veckas leveranstid för böcker. Artiklar levereras ofta inom 24 timmar.

Kostnad

Fjärrlån är kostnadsfria för studenter och anställda som är knutna till Naturvetenskapliga biblioteket.

Kontakt

Johnny Jönsson
Ansvarar för fjärrlån och e-boksbeställningar.
bibliotek [at] science [dot] lu [dot] se