Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Geobiblioteket

Här hittar du information om Geologibibliotekets öppettider, adress och kontaktuppgifter.

Entré till byggnad. Foto: Helena Bergqvist.

Öppettider under terminstid

Måndag till fredag klockan 10.00–15.00.

Allhelgonaafton
5:e november: Stängt

Meröppettider

Som student vid geologiska institutionen och institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap har du tillgång till biblioteket på vardagar klockan 09.00–10.00 samt 15.00–19.00 med ditt LU-kort.

Som anställd vid geologiska institutionen och institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap har du tillgång till biblioteket alla dagar, dygnet runt, med ditt LU-kort.

Det finns en utlåningsstation där du själv kan låna bibliotekets böcker under obemannad tid. Det går även att lämna tillbaka böcker i en återlämningslåda utanför biblioteket när det är stängt.

Läs om LU-kortet – lukortet.lu.se

Antal studieplatser med anledning av covid-19

På Geobiblioteket finns 21 studieplatser.

Kontakt och adress

Telefon: 046-222 39 60
E-post: geobiblioteket [at] science [dot] lu [dot] se
Besöksadress: Geocentrum II, Sölvegatan 12, Lund
Postadress: Box 188, 221 00 Lund
Internpost: Hämtställe 16

Se biblioteket på karta i Google Maps

Kontaktuppgifter till våra bibliotekarier

Om biblioteket

Geobiblioteket ger service till anställda och studenter vid geologiska institutionen och institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap vid Lunds universitet, men även till universitetet i övrigt. Geologi och naturgeografi är ämnen som engagerar, därför är vi också glada över att kunna erbjuda service till personer i den bredare allmänheten som har ett intresse för dessa ämnen.

I våra samlingar hittar du litteratur, kartor och andra informationsresurser inom de geovetenskapliga ämnesområdena. Vi har kursböcker till utlån och referensexemplar att läsa i biblioteket. Vi erbjuder också stöd och vägledning i informationssökning, referenshantering och frågor som rör vetenskaplig publicering.

Eftersom många kommer till Geobiblioteket erbjuder vi en god och varierad studiemiljö. Vi har tysta studieplatser vid vår referenssamling, en datorsal samt ett grupprum som kan bokas av institutionernas anställda och studenter. På ovanvåningen erbjuder vi sköna sittplatser med ett behagligt ljus från de stora glaspartierna. Denna yta går också att boka för evenemang av olika slag vilka brukar vara mycket uppskattade.