Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysikbiblioteket

Här hittar du information om Fysikbibliotekets öppettider, adress och kontaktuppgifter.

Byggnad med cykelställ framför. Foto: Helena Bergqvist.

Öppettider under terminstid

Måndag till fredag klockan 10.00–16.00.

Meröppettider

Som student eller anställd vid fysik- och astronomihusen har du tillgång till biblioteket alla dagar, dygnet runt, med ditt LU-kort. Det finns en utlåningsstation där du själv kan låna bibliotekets böcker under obemannad tid. Det går även att lämna tillbaka böcker i en återlämningslåda när biblioteket är obemannat.

Läs om LU-kortet – lukortet.lu.se

Kontakt och adress

Telefon: 046-222 77 79
E-post: fysikbiblioteket [at] science [dot] lu [dot] se
Besöksadress: Professorsgatan 1, Lund
Postadress: Box 118, 221 00 Lund
Internpost: Hämtställe 14

Se biblioteket på karta i Google Maps

Kontaktuppgifter till våra bibliotekarier

Om biblioteket

Fysikbiblioteket ger service till dig som är student eller anställd vid fysiska institutionen, institutionen för astronomi och teoretisk fysik, avdelningen för medicinsk strålningsfysik samt MAX IV-laboratoriet, men även till dig som är låntagare utanför universitetet.

På biblioteket hittar du litteratur inom fysikens alla områden. Vi har även en mindre samling om genusperspektiv inom fysiken samt några hyllor med romaner, dikter och barnböcker – alla med en koppling till fysik. Härutöver finns böcker om allt från vetenskapshistoria och populärvetenskap till studieteknik. Du kan till exempel läsa om hur du kan strukturera ditt avhandlingsarbete och skriva en artikeltext.

Genom biblioteket får du tillgång till tryckta och digitala böcker, tidskrifter och databaser. Hos oss kan du få hjälp med exempelvis informationssökning, referenshantering och frågor som rör vetenskaplig publicering.

På biblioteket finns tysta läsplatser såväl som grupparbetsplatser.