Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Astronomibiblioteket

Här hittar du information om Astronomibibliotekets öppettider, adress och kontaktuppgifter.

Byggnad med kupol på taket. Foto: Helena Bergqvist.

Öppettider under terminstid

Måndag till fredag klockan 08.00–17.00.

Meröppettider

Som student eller anställd vid fysik- och astronomihusen har du tillgång till biblioteket alla dagar klockan 07.00–23.00 med ditt LU-kort. Det finns en utlåningsstation där du själv kan låna bibliotekets böcker under obemannad tid. Det går även att lämna tillbaka böcker under denna tid.

Läs om LU-kortet – lukortet.lu.se

Antal studieplatser med anledning av covid-19

På Astronomibiblioteket finns 12 studieplatser.

Kontakt och adress

Telefon: 046-222 73 04
E-post: astronomibiblioteket [at] science [dot] lu [dot] se
Besöksadress: Astronomihuset, plan 2, Sölvegatan 27, Lund
Postadress: Box 43, 221 00 Lund
Internpost: Hämtställe 25

Se biblioteket på karta i Google Maps

Kontaktuppgifter till våra bibliotekarier

Om biblioteket

Astronomibiblioteket finns en trappa upp i Astronomihuset. Här hittar du böcker och tidskrifter inom astronomi och rymdforskning. Kring en inbjudande sittgrupp, nära ingången, har vi placerat populärvetenskaplig litteratur, kursböcker samt böcker om ämnen med bredare intresse för icke-specialister.

Det finns ett flertal läsplatser, några grupparbetsbord och tillgång till kopiator, skanner och dator. Här finns ofta någon som kan hjälpa dig på vardagar mellan klockan 09.00 och 15.00, men du kan låna och återlämna böcker även när biblioteket är obemannat.